BRANDBEVEILIGING

SIGNALEREN

Ongevallen en schade beperken of zelf voorkomen is wat u wilt als u aan brandbeveiliging denkt. Een brandmeldinstallatie (BMI) is bedoeld om een beginnende brand in een vroeg stadium te signaleren, zodat het bestrijden van de brand tijdig kan plaatsvinden. Zo kunnen maatregelen genomen worden om mens, dier en inventaris veilig te stellen. Het is dus heel belangrijk dat de BMI betrouwbaar functioneert, zodat er in geval van brand voldoende tijd is om de juiste maatregelen te treffen.

WERK VOOR SPECIALISTEN

Het onderhoud van een BMI/OAI installatie conform de richtlijnen van het CCV en de bijbehorende normen zorgen ervoor dat deze in goede conditie blijft. IBC beveiliging is hierin gespecialiseerd en wij bezitten over de juiste vakbekwaamheid en goede werkprocedures. Zo kunnen wij de BMI/OAI installaties goed voor u onderhouden en verrichten de juiste handelingen om deze in de beste staat te houden en/of terug te brengen.

Wij bieden deze service aan voor nieuwe en oudere systemen.

Voor installatie hanteren wij de volgende normen en richtlijnen: NEN1010 voor elektrische installatie, het bouwbesluit 2012, NEN2535 voor branddetectie en de NEN2575 voor ontruimingsinstallaties.  NPR2576:2018 NEN voor het aanbrengen van functie behoud transmissie wegen

Het onderhoud wordt uitgevoerd conform NEN2654-1-2018 BMI en NEN2654-2.OAI

Lees hier meer over het onderhoud van uw brandbeveiliging

Revolutionaire draadloze brandbeveiliging Notifier Agile

Voor bedrijven en instellingen waar bedrading geen optie is weet IBC beveiliging wel raad. De beste en meest betrouwbare draadloze oplossing komt van Notifier de professionele Agile draadloze brandmeldsystemen. Tevens is deze lijn volledig EN54 goedgekeurd en toepasbaar conform NEN2535 en NEN2575. Kortom een prachtige oplossing voor ieder lastig vraagstuk.

Er zijn verschillende draadloze systemen leverbaar maar de Agile van Notifier onderscheid zich door het Mesch communicatie principe waarbij alle componenten met elkaar kunnen communiceren hierdoor beperk je signaal verlies tot een minimum.  Een goed ontwerp zorgt voor een storingsvrije communicatie. Hierdoor geniet u niet alleen van een betrouwbaar systeem maar ook doordat de componenten niet van de bedrade versie zijn te onderscheiden ziet alles er zeer netjes en als 1 geheel uit. Op de Notifier Pearl kan de status van iedere brandmelder worden afgelezen net zoals de bekende bedrade componenten dit doordat de Gateway waarop alles wordt ingeleerd voorzien is van hetzelfde protocol als de overige componenten.  Dit schitterende product blinkt uit in design en kwaliteit. De voeding van de componten bestaat uit CR123 baterijen deze Lithium batterijen gaan 4-5 jaar mee waarna ze vervangen dienen te worden. Bij het projecteren is het dus wel aan te raden dat de melder toegankelijk blijft. Verwijderen van de melder kan eenvoudig met de hand of doormiddel van een hulpstuk op de SOLO teststokken.

Graag laten wij u kennis maken met dit prachtige product neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend advies gesprek.

Agile systeemkenmerken en -voordelen

 • Ultra-betrouwbare draadloze mesh technologie
 • Prestaties van het apparaat gelijkwaardig aan de bedraade variant
 • Tot 5 jaar batterijlevensduur – 4 standaard CR123A lithiumbatterijen per apparaat*.
 • Agile IQ-software voor eenvoudig 3-in-1 ontwerp, configuratie en diagnose
 • Snel en eenvoudig te installeren – geen speciaal gereedschap nodig

Een volledig scala aan tonen selecteerbaar met behulp van de Agile IQ-software

Bekijk filmpje op Youtube (Engels)

Unieke draadloze brandbeveiliging 

Als je op zoek bent naar een draadloos brandmeldsysteem, dan weet IBC beveiliging wel raad. Naast de professionele Agile draadloze brandmeldsystemen van Notifier leveren wij namelijk ook een in eigen beheer ontwikkeld uniek draadloos brandmeld en ontruimingssysteem powered by Jablotron draadloze techniek. Dit systeem is multifunctioneel toe te passen. Voor zowel vaste als tijdelijke bewaking van ruimtes of (bouw) terreinen. door de zeer eenvoudige bediening en flexible programeer mogelijkheden is dit systeem vrijwel overal toepasbaar.  Desgewenst is deze installatie uit te rusten met een GSM 4G internet verbinding waardoor meldingen naar uw GSM of meldpost kunnen worden verzonden. Daarnaast is het mogelijk dat wij van IBC beveiliging het systeem op afstand managen iets wat dit systeem zeer uniek maakt. De gemiddelde levensduur van de toegepaste batterijen is 3 jaar .

Voordelen van de Unimode 103KR brandbeveiliging

 • Centrale Alarm Unit
 • Draadloze hand en automatische melders
 • Instelbaar op hitte en brand
 • Directe doormelding naar GSM, meldpost of PAC meldkamer
 • Tot 30 draadloze Slowwhoop sirenes per centrale
 • Voorzien van een back-up accu
 • Optionele 4G GSM communicator
 • Volledig draadloos via 868Mhz 2weg communicatie
 • Uitbreiding tot maar liefst 50 draadloze items
 • Exclusief simkaart en/of CO2 melder (bedraad of draadloos)
 • Ideaal voor bouw terreinen, oudere woningen, kleine tot middelgrote bedrijven, verenigingsgebouwen, scholen of kerken
 • U hecht waarde aan veiligheid en onmisbaarheid.
 • Dit systeem kan op afstand door ons worden beheerd
 • De door EN54 gekeurde Jablotron brandmelders hebben hun kwaliteit bewezen
 • Installatie is conform NEN2535 echter mag alleen in niet gecertificeerde omgeving worden toegepast
 • Luidalarm type B conform NEN2575

Wij gaan graag voor u aan de slag support@ibcbveiliging.nl